OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Cumhuriyetten önce Aşağı Mahalle ve Yukarı Mahalle camilerinin yanında medreselerde Arapça yazı ile okuma yazma öğretimi yapılmış. Bu eğitim uzun süre devam etmiş. Yukarı cami avlusunda 12 tane hafız odası varmış. Çevre köylerden gelenler buralarda yatar okurlarmış. Bu caminin 250 metre kadar güneyinde bir mektep yapılmış. İzzetler'in ev (Kürt Şevketlerin Evi) İlkokul olmuş. Aşağı mahalle camisinin 50 metre güneyinde kerpiç ve ahşap bir mektep yapılmış. Cumhuriyetten sonra buralara muallimler gönderilmiş. İlk muallime Kadriye Hanımdır. Yusuf Hoca, Abdullah Hoca, İbrahim Bey, Necip Bey, Refik Bey (Karababa) Bu okullarda 5 sınıfta öğretim yapmışlar. Refik KARABABA zamanında Aşağı Mahalle Okulu yanmış. Bu sürede Sirkeciler'in evi olan Binada öğretim yapılmış. 1931-1932 de Şimdiki ilkokul binası köy halkından toplanan yardımlarla yapılmış. Bu okulun tavan, taban, kapı, pencere işlerini Burdurlu Çekirdeksiz Usta 1000(Bin) Liraya yapmış. Bu okul muhtar Sirkecinin (Halil UĞUR) ve Köylülerin gayretiyle yapılmış. Okulun bahçe duvarı ve bademlik çevresi mezarlıklardan sökülen taşlarla yapılmış. ilk yapıldığı zaman 4 derslik, 1 işlik, 1 müze, 1 öğretmen odası, 2 taraçadan ibaretmiş. 1944 yılında tek öğretmenli eğitimden çok derslikli ve çok öğretmenli eğitime geçilmiştir. Öğrenciler ve halk ilk kiremit-kireci okulda gördüklerini belirtmekteler. Bu okulun ilk öğretmeni Mehmet ÖZARI buradan emekli olmuş. Beş sınıfı ve 142 öğrenciyi tek başına okutmuş. 1980-1981 öğretim yılında okulumuzda 13 derslik, 14 öğretmen ve 13 şube bulunmaktaydı. Okulumuz daha sonraki yıllarda ihtiyaca yetmediğinden 5 derslikle bir baraka bir kısım sınıflarını aktararak eğitimini sürdürmüştür 1983 yılında okulumuzun ilköğretim okulu olması nedeniyle sınıf açığı ortadan kalkarak tek müdürlük altında ilköğretim okulu olarak toplanılmıştır. Okulumuz ana bina A blok da 02.07.2010 tarihinde deprem güçlendirme çalışması başlamış olup Şubat 2011 civarına doğru biteceği tahmin edilmektedir.

II.KADEME 1971-1972 yılında 43 öğrenci mevcudu ile iki öğretmenin nezaretinde belediye binasında faaliyete geçmiştir. Daha sonra 1981-1982 yılında ilkokul bahçesi içinde yaptırılan yeni binasına taşınmıştır. 5 sınıf, 3 idari odası, 1 öğretmen odası, 1 salon, 1 kütüphane, 1 laboratuar, 1 hizmetli odası ve kalorifer odasından oluşmaktaydı. Binamız yeni olup, 1983-1984 öğretim yılından itibaren ilköğretim okulu olarak faaliyetini sürdürmektedir. Halen okulumuz 2 binadan oluşmakta. Ana bina zemin +2 toplam 3 katlı, ek bina ise 2 katlıdır. Anasınıfı dahil 12 sınıfta 240 öğrenci, 1 memur, 2 hizmetli, 2 idareci ve 17 öğretmenle eğitim öğretim yapılmaktadır. Okulumuz taşıma merkezi olup dört köyden öğrenci gelmektedir. Çallıca Köyü'nden 4-8. sınıflardan 50 öğrenci, Boğaziçi Köyü'nden 1-8. sınıflardan 10 öğrenci, İğdeli Köyü'nden 18 Öğrenci, Elmacık Köyü'nden 23 Öğrenci gelmektedir. Köyden yetişen ilk memur Eğitmen Rıza ŞENGÜL'dür. Gönen Köy Enstitüsü'nden Öğretmen olarak yetişen İsmail ÇETİN, Rıza BULUT, Halil CEYLAN, Veli ŞAHİN, Ahmet ÖZKAN, Abdurrahman TAŞDEMİR, Hasan MACİT, Osman ÜRESİN, Mustafa YILDIRIM, Halil ULUIŞIK, Süleyman ÖZEN, Veli YAĞIZ, Şeref DEMİREL, Ahmet YEŞİLYURT, Cevdet BOĞAZ, Adil TEKE, Vahit TEKE, Süleyman ŞENGÜL, M. Ali KELEŞ, İbrahim KELEŞ, Mehmet TEPER, Emin TOSUN, Hacer ŞENGÜL, Nurgül TOSUN, Hatice ÖZEN, H.İbrahim ŞAHİN, Musa ŞAHİN, Mustafa ŞAHİN, E. Ziya ŞAHİN, Z. Zeki ŞAHİN, Seher ŞAHİN, Süleyman KAYGISIZ ve bir çokları yetişmiştir.